Varm dillsås

Varm sås som passar till fisk och skaldjur. Kan serveras som den är eller hällas över fisken och gratinera i ugn (se separat recept).

Ingredienser (X portioner som den är; 3-4 portioner till ugnsgratinerad fisk):

  • 1 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1½ dl grädde
  • 1½ msk ljus maizenaredning (eller motsvarande toppredning)
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1½ msk hackad dill (helst färsk men fryst går bra)
  • ½ krm salt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och smula ner buljongtärning. Rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt grädde och koka upp.
  3. Rör i maizenaredning (eller motsvarande toppredning) och crème fraiche. Koka upp (och koka 5-10 minuter vid toppredning med mjöl).
  4. Tillsätt och smaka av såsen med hackad dill, färskpressad citron och salt.
  5. Dillsåsen är klar att användas som varm sås till fisk.