God, nyttig, billig och tidsbesparande frukost som kan göras i förväg. God efter återuppvärmning. Kan varieras med både olika topping och tillbehör. Servera gärna med yoghurt eller liknande.
Ingredienser:
- 1 banan (gärna övermogen med bruna fläckar)
- 2 msk sirap/honung (ej kristallerad)
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt (eller 2-4 g vaniljsocker)
- 360 ml mjölk
- 180 g havregryn
- 25 g havremjöl (eller något annat lite grövre mjöl)
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 krm salt
Toppingförslag:
- Banan
- Blåbär
- Äpple och kanel
- Mandel
- Chokladpellets
- Kokos
Gör så här:
- Mosa bananen i en bunke, det brukar gå lättast med en gaffel.
- Tillsätt sirap/honung, ägg, vanilj och vispa ihop.
- Tillsätt de övriga ingredienserna (förutom toppingen) och rör om.
- Smörj en ugnsform och häll ner smeten i den.
- Strö över ev. topping (eller grädda som den är).
- Grädda i ugnen på 180 grader i 35-40 minuter.
- Låt svalna i 10 minuter.