Fin rätt på buffé eller meze, om än lite dyr. Med lite bröd och något tillbehör gör den sig också bra som förrätt.
Ingredienser (2 portioner):
- 150 gram fetaost
- 1/2 dl färsk grovhackad oregano eller 1 tsk torkad oregano
- Alternativ är andra färska örter, t.ex. basilika, timjan eller rosmarin.
- 250 g små tomater
- 1 krm chiliflakes (kan uteslutas)
- 1 krm svart- eller vitpeppar
- 1 tsk citronsaft
- 3 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225C vanlig ugn.
- Häll och bred ut hälften av olivoljan på botten av en ugnsfast panna eller ugnsform.
- Lägg i en hel bit fetaost.
- Skölj tomaterna, dela dem och lägg dem runt fetaosten.
- Plocka och grovhacka färsk oregano. Strö den samt chili flakes, peppar, lite citronsaft och resten av olivoljan över osten och tomaterna.
- Baka i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Ta ut och servera helst varm. Den är även god när den har svalnat, vilket man får förvänta sig på en buffé.