Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.
Ingredienser (8 portioner):
- 1 blomkål (à ca 700 g)
- 2 broccoli (à 250 g)
- 2 gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor, krossade
- Salt och peppar
- 3 msk olja (eller 2 msk olja och 1 msk honung)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär blomkålen och broccolin i mindre bitar (även stammar). Spara blasten på blomkålen och lägg åt sidan. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
- Lägg blomkål, broccoli och lök på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, vitlök, salt och peppar.
- Rosta i ugnen tills allt fått fin färg ca 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden. Skär ner blomkålsbladen och tillsätt när det är 5 minuter kvar i ugnen. Salta.