Ingredienser (4 portioner):
- ½ citron
- 500 g fläskfilé
- 3 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st klyfta vitlök, pressad
- Rödlök i mindre bitar (kan uteslutas)
- Stora bitar rödlök som skjuter ut mycket åt sidorna bränns lätt vid grillningen.
- Grillpinnar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225C. Lägg 8 grillspett i blöt.
- Putsa och skär fläskfilén i små kuber.
- Blanda citronsaft, olivolja, oregano, timjan, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.
- Blanda ner köttet i marinaden och låt stå minst 20 minuter, men gärna i kylen över natten.
- Trä köttet på spetten. Varva med ett par lager bitar rödlök mellan köttbitarna. Grilla spetten på utegrill eller i grillpanna. Låt köttet få fin yta och lägg sedan spetten på indirekt värme på grillen eller sänk värmen i pannan och låt köttet bli klart.