Snittar kan göras med en massa olika ingredienser och smaksättningar. De kan ätas som aptitretare, en bufférätt, eller matsäck på utflykten. Snittar bör göras i förväg för att hålla ihop så bra som möjligt – ser fräschare och mer elegant ut. Tänk på att fyllningens ingredienser behöver vara ganska tunna för att rullen ska kunna rullas ihop jämnt.
Ingredienser:
- Tunnbröd
- Bredbar fyllning, olika varianter:
- Krämig fyllning – crème fraiche, färskost, majonnäs eller liknande som bas + valfri smaksättning
- Tapenade
- Örtsmör
- Ev. ost, skivad (en eller flera sorter)
- Ev. korv, tunt skivad (en eller flera sorter)
- Ev. skinka eller annat kött, tunt skivat
- Ev. salladsblad eller någon annan bladgrönsak
Gör så här:
- Blanda ihop en god bredbar fyllning. Förbered också övriga ingredienser så att de kan läggas på.
- Lägg tunnbrödet plant. Bred ut den bredbara fyllningen över hela tunnbrödet nästan till kanten. Bred inte för tjockt, för då kommer fyllningen att spillas ut när rullen rullas ihop.
- Lägg övrig fyllning lager på lager längs ena kanten av tunnbrödet. Rulla ihop tunnbrödet stramt från kanten med fyllningen.
- Rulla in rullen i åtsittande plastfolie och ställ svalt.
- Precis före servering, skär rullarna i ”snittar” (tjocka skivor). Denna metod där man kyler rullarna innan de delas gör att snittarna håller ihop bättre.