Baka snickerskakor utan ugn.
Ingredienser (ca 30 st rutor):
- 225 g jordnötssmör
- 1 dl kokosflingor, majsflingor eller ”Rice Krispies” (ett puffat, rostat ris)
- 1 dl strösocker
- 1 dl (140 g) sirap
- 4 dl havregryn
- 200 g choklad (mörk eller mjölkchoklad)
Gör så här:
- Mät upp jordnötssmör, flingor, strösocker och ljus sirap i en kastrull. Sätt på svag värme och låt smälta och rör till en jämn smet.
- Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt havregryn. Rör ihop till en kakdeg.
- Tryck ut kakdegen på bakplåtspapper ca 20×30 cm.
- Smält chokladen och bred över den. Ställ in i kylskåp tills chokladen stelnat, ca 1 timme.
- Skär i rutor. Klart!
- Håller sig minst 3 veckor i kylskåp. I frysen håller de sig minst 3 månader.