Snabblagad pastarätt med salvia och tortellini/tortelloni. Byt hellre till ofylld pasta om det ska vara kyckling till. Använd gärna färsk pasta. Om torkad pasta används behöver den först kokas al dente innan den vänds ner i stekpannan.
Ingredienser (4 portioner):
- 4 portioner pasta, gärna färsk
- 8 kvistar salvia, färsk
- 1 st citron
- 50 g smör
- Olivolja
- 50 g parmesan, riven
Gör så här:
- Smält en stor klick smör i stekpanna på medelhög värme.
- Rör om medan smöret smälter. Lägg ned några salviakvistar (totalt ca 8 st) i det smultna smöret.
- När smöret börjar bli brynt, sänk till låg värme.
- Tillsätt 1-2 msk olivolja samt saft och zest från en citron.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bryn klart smöret tills det får en något brun nyans och en annan arom.
- Vänd runt pastan i smöret och höj till medelhög värme.
- Kontrollera konsistensen på pastan för att avgöra när den är klar. Smaka även av på nytt med salt och peppar.
- Servera direkt med riven parmesan. Ringla gärna lite extra olivolja över pastan.