Saffranssås passar till fisk och skaldjur. Serveras varm.
Ingredienser (4 portioner):
- 0,5 gul lök, rödlök eller 1 schalottenlök
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl fiskbuljong
- ½ pkt saffran (= 1/4 gram)
- Salt och vitpeppar
- 2 msk citronsaft
- 1,5 dl grädde eller (kokbar) crème fraiche
- (Ev. 2 msk hackad gräslök)
Gör så här:
- Skala och hacka löken.
- Stek löken i smöret någon minut och pudra över mjölet.
- Rör ihop och tillsätt buljong (eller vatten) lite i taget under omrörning.
- Tillsätt saffran samt grädde och koka såsen några minuter. Under tiden kan du smaka av saffranssåsen med citronsaft, salt och vitpeppar.
- Serveras varm. Garnera gärna såsen med hackad gräslök.