Saffranssås

Saffranssås passar till fisk och skaldjur. Serveras varm.

Ingredienser (4 portioner):

  • 0,5 gul lök, rödlök eller 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • ½ pkt saffran (= 1/4 gram)
  • Salt och vitpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 1,5 dl grädde eller (kokbar) crème fraiche
  • (Ev. 2 msk hackad gräslök)

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.
  2. Stek löken i smöret någon minut och pudra över mjölet.
  3. Rör ihop och tillsätt buljong (eller vatten) lite i taget under omrörning.
  4. Tillsätt saffran samt grädde och koka såsen några minuter. Under tiden kan du smaka av saffranssåsen med citronsaft, salt och vitpeppar.
  5. Serveras varm. Garnera gärna såsen med hackad gräslök.