Romsås

Kall sås som passar till fisk och skaldjur.

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller blanda)
  • 3 msk majonnäs (kan ersättas med ytterligare 1 dl gräddfil eller crème fraiche)
  • 60-80 gram rom av valfri sort (röd rom eller kaviar, stenbitsrom, regnbågsrom, svart rom, sikrom eller löjrom)
  • 1 msk citronsaft (valfritt)
  • 0,5 krm vitpeppar (valfritt)
  • 0,5-1 krm salt (valfritt)
  • 3 msk hackad dill eller gräslök (valfritt)
  • 1 dl finhackad rödlök (valfritt)

Gör så här:

  1. Blanda gräddfil och/eller crème fraiche, majonnäs och rom i en skål. Klart att servera!
  2. Om du vill kan du smaka av med citronsaft, salt och peppar samt hacka dill, gräslök eller rödlök och röra i det.
  3. Romsåsen är klar att serveras. Förvaras i kylen fram till servering.
  4. Spara gärna lite av romen samt hackad rödlök och/eller dill att toppa med som garnering vid servering.