Kall sås som passar till fisk och skaldjur.
Ingredienser (4 portioner):
- 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller blanda)
- 3 msk majonnäs (kan ersättas med ytterligare 1 dl gräddfil eller crème fraiche)
- 60-80 gram rom av valfri sort (röd rom eller kaviar, stenbitsrom, regnbågsrom, svart rom, sikrom eller löjrom)
- 1 msk citronsaft (valfritt)
- 0,5 krm vitpeppar (valfritt)
- 0,5-1 krm salt (valfritt)
- 3 msk hackad dill eller gräslök (valfritt)
- 1 dl finhackad rödlök (valfritt)
Gör så här:
- Blanda gräddfil och/eller crème fraiche, majonnäs och rom i en skål. Klart att servera!
- Om du vill kan du smaka av med citronsaft, salt och peppar samt hacka dill, gräslök eller rödlök och röra i det.
- Romsåsen är klar att serveras. Förvaras i kylen fram till servering.
- Spara gärna lite av romen samt hackad rödlök och/eller dill att toppa med som garnering vid servering.