Festlig och smakrik kycklingrätt. Serveras med ris eller potatis.
Ingredienser (4 portioner):
- 800 g kycklingbröstfiléer
- 8 skivor bacon
- Till marinad:
- 1 stor finhackad rödlök
- 1 1/2 dl olivolja
- 3 msk kinesisk soja
- 3 msk chilisås
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 1/2 krm salt
- 1 1/2 krm peppar
- 2-3 vitlöksklyftor, pressade
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
- Lägg kycklingfiléerna i en bunke och häll marinaden över.
- Låt marineras minst 20 minuter.
- Ta upp filéerna och linda en baconskiva kring varje kycklingfilé. Lägg i ugnsfast form.
- Sila marinaden. Lägg ”hacket” över filéerna i formen.
- Snabbare alternativ: Låt bli att sila marinaden, häll den istället över kycklingen i plåten, och när kycklingen tagits ur öses marinaden över kycklingfiléerna.
- Stek i ugn ca 25 minuter på 200 grader.
- Använd vätskan till att göra en god sås under tiden. Använd grädde och redning. Smaka av med t.ex. chilisås, soja.