God och lättlagad tårta som kan varieras smakmässigt. Du kan tillsätta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) i krämen, garnera med valfria bär eller mynta.
Ingredienser (ca 12 bitar):
- Botten:
- 4 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 3 dl Rice Krispies
- Kräm:
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- 100 g smör
- Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- Mörk, vit eller ljus choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°C.
- Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 12 bitar).
- Grädda marängen mitt i ugnen i 60-75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
- Kräm: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag medelvärme under omrörning till en tjock kräm. Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten. Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar. Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna.
- Dela marängen i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
- Garnering: Vispa grädden och bred den fluffigt på tårtan. Grovhacka chokladen och strö över den.