Remouladsås

Remouladsås passar bra till bl.a. fisk, schnitzel och kall rostbiff. I princip är remouladsås en vanlig majonnäs som blandas med ättiksgurka och andra inlagda grönsaker. Den gula färgen och lite smak får såsen av curry och/eller gurkmeja. Den kan varieras på många sätt.

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 dl majonnäs, eller 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
  • 1-1½ dl finhackad inlagd gurka
    • Man kan ersätta upp till hälften med andra inlagda grönsaker, t.ex. syltlök, kapris
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk senap (ta lite mindre om det är en stark senap)
  • 2 krm gurkmeja (eller ½ tsk curry om man vill ha lite currysmak)
  • 1 st äpple, finhackat (eller ½ tsk strösocker)
  • Valfritt: 2 msk finhackad gräslök, persilja eller dill
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Finhacka de inlagda grönsakerna (och äpple).
  2. Blanda majonnäs (och ev. crème fraiche) med de hackade grönsakerna (och äpple).
  3. Tillsätt citronsaft, senap, gurkmeja/curry och ev. finhackad gräslök, persilja eller dill.
  4. Smaka av innan du tillsätter vitpeppar och salt. Om det redan finns mycket hetta eller sälta, minska mängderna vitpeppar resp. salt lite.
  5. Låt stå svalt 30 minuter före servering. Smaka av före servering.