Remouladsås passar bra till bl.a. fisk, schnitzel och kall rostbiff. I princip är remouladsås en vanlig majonnäs som blandas med ättiksgurka och andra inlagda grönsaker. Den gula färgen och lite smak får såsen av curry och/eller gurkmeja. Den kan varieras på många sätt.
Ingredienser (4 portioner):
- 2 dl majonnäs, eller 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
- 1-1½ dl finhackad inlagd gurka
- Man kan ersätta upp till hälften med andra inlagda grönsaker, t.ex. syltlök, kapris
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk senap (ta lite mindre om det är en stark senap)
- 2 krm gurkmeja (eller ½ tsk curry om man vill ha lite currysmak)
- 1 st äpple, finhackat (eller ½ tsk strösocker)
- Valfritt: 2 msk finhackad gräslök, persilja eller dill
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm salt
Gör så här:
- Finhacka de inlagda grönsakerna (och äpple).
- Blanda majonnäs (och ev. crème fraiche) med de hackade grönsakerna (och äpple).
- Tillsätt citronsaft, senap, gurkmeja/curry och ev. finhackad gräslök, persilja eller dill.
- Smaka av innan du tillsätter vitpeppar och salt. Om det redan finns mycket hetta eller sälta, minska mängderna vitpeppar resp. salt lite.
- Låt stå svalt 30 minuter före servering. Smaka av före servering.