Råbiff med klassiska tillbehör

Riktigt klassisk råbiff och när du gör den hemma kan du anpassa tillbehör och smak. Klassiska tillbehör till råbiffen är lök, rödbetor, kapris och saltgurka samt naturligtvis äggulan.

Råbiffen

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g nötinnanlår, rostas, biff eller oxfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 äggulor

Gör så här:

  1. Skiva köttet i tunna skivor och skär sedan i så små tärningar som möjligt.
  2. Krydda köttet med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Forma köttet till runda ”puckar” och lägg dem på tallrikar. Gör en liten grop i varje puck.
  4. Lägg en äggula i gropen på köttet.
  5. Servera råbiffen med klassiska tillbehör utan att de blandas på tallriken.

Klassiska tillbehör

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 saltgurkor, fint tärnade
  • 2 dl inlagda rödbetor, fint tärnade
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dijonsenap