Förutsatt att du har ingredienser till deg, tomater och ost kan du baka pizza och variera den på oändligt många sätt. Det passar lika bra till vardags som till fest. Det är ett utmärkt sätt att göra sig av med saker man har i kylen, eftersom mycket passar på en pizza.
Pizza kan göras på olika degar och det finns en massa olika åsikter om vilken utrustning man ska ha, vilken tomatsås och vilken ost. Här gör vi det enkelt och okomplicerat med en enkel bröddeg (recept finns här) och gräddar pizzan på en vanlig plåt i en vanlig ugn (med grillfunktion). Ett recept på tomatsås finns här.
Du behöver:
- Deg
- Tomatsås
- Valfri fyllning
Gör så här:
- Kavla ut degen till en rund platta.
- Bred på tomatsås och tillsätt valfri fyllning (se förslag nedan), i följande ordning vid capricciosa (botten till toppen):
- Pizzabotten (degen)
- Tomatsås (se separat recept)
- Riven ost
- Skinka
- Svamp (som gärna förvälls innan de läggs på pizzan)
- Oregano (strös över pizzan efter gräddningen)
- Ugn 275 °C, över- och undervärme, grädda pizzan i ca 15 minuter så långt ner du kan i ugnen. När pizzan fått färg och är genombakt underifrån så är den klar.
- Låt vila 5 minuter innan den skärs i bitar.