Mördegspaj med äggstanning.
Ingredienser:
- 200 gram färsk bladspenat
- 200(-300) g kallrökt lax (200 g till fyllningen, utöver det till garnering)
- 1 gul lök
- 100 g (ca 2 dl) riven ost, förslagsvis västerbottenost
- Citron, skivor (till garnering)
Gör så här:
- (Gör pajskal och äggstanning enligt grundrecept.)
- Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i små bitar.
- Stek lök i fett tills den mjuknar. Häll över i en skål.
- Stek spenaten ett par minuter tills den blir mjuk och krympt i storlek. Ta bort stekpannan från plattan.
- Strimla laxen och riv västerbottenosten.
- Lägg fyllningen i pajskalet och sprid ut den jämnt. Varva lax, ost, lök resp. spenat.
- Häll över äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat – grädda annars några minuter till.
- Ta ut och låt svalna innan servering. Garnera med citronskivor och kallrökt lax.