Mördegspaj med äggstanning.
Ingredienser:
- Ca 500 gram kycklingkött
- 2-3 bananer (mogna)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g (ca 2 dl) riven ost, förslagsvis cheddarost
- 1 tsk curry
- 1 tsk salt
- ½-1 krm peppar
Gör så här:
- (Gör pajskal och äggstanning enligt grundrecept.)
- Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i små bitar.
- Stek lök och vitlök i fett tills den mjuknar. Häll över i en skål.
- Stek kycklingen på hög värme. Krydda med 1 tsk curry och stek tills den får lite yta.
- Häll över i skålen med löken och blanda runt (om kycklingen har släppt från sig mycket vätska i stekpannan, häll inte över den i skålen med löken).
- Lägg den fyllningen i pajskalet och sprid ut den jämnt.
- Skiva bananerna. Lägg bananskivorna på toppen av pajen.
- Häll över äggstanningen.
- Riv osten och strö över pajen. Toppa ev. med några extra bananskivor som dekoration.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Grädda kycklingpajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat – grädda annars några minuter till.