Kycklingpaj med bacon och champinjoner

Mördegspaj med äggstanning.

Ingredienser:

  • 350 gram kycklingkött (300 gram tillagat)
  • 10 små champinjoner (150 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • Ca 75 g bacon
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning:

  1. (Gör pajskal och äggstanning enligt grundrecept.)
  2. Plocka bort köttet på kycklingen och skär i små tärningar.
  3. Skär bacon i strimlor.
  4. Dela champinjonerna, tärna paprikan, grovhacka rödlöken.
  5. Stek kycklingköttet med löken och paprikan några minuter under omrörning. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan.
  6. Stek baconet och ta upp det ur stekpannan.
  7. Stek svamp sist, låt vätskan koka bort nästan helt.
  8. Lägg tillbaka allt i stekpannan, tillsätt grädden och koka upp.
  9. Lägg den varma fyllningen i pajskalet och sprid ut den jämnt.
  10. Häll över äggstanningen.
  11. Sänk värmen till 175 grader vanlig ugn.
  12. Grädda kycklingpajen i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat – grädda annars några minuter till.