Ingredienser (per portion eller per 4 portioner):
- 100-150 g kycklingfilé/portion
- 200 g potatis/person (alternativt blanda olika rotfrukter)
- 100-125 g haricots verts/sockerärtor per portion
- Kryddblandning (för 4 portioner):
- 1/2 tsk vardera av rosmarin, timjan, salvia, svartpeppar, salt, vitlökspulver (eller dubbel mängd färsk, finhackad vitlök)
- 1 gul lök, skivad (för 4 portioner)
- 50 g smör (för 4 portioner)
- 2 msk olja (för 4 portioner)
- Tillsätt någon dl vatten bara vid behov under koktiden
Gör så här:
- Putsa kycklingfiléerna vid behov. Tvätta och ansa grönsaker/rotfrukter. Skala och hacka dem vid behov.
- Storleken på potatisen ska vara lite mindre än små hönsägg. Morötter ska vara högst hälften så stora.
- Blanda kryddblandningen.
- Häll oljan i botten av kastrullen och stjälp runt grytan lite så att oljan sprider sig på grytans botten. Lägg ett lager skivad lök så att det täcker botten.
- Sprid kycklingfiléerna ovanpå löken. Häll ner rotfrukterna och de andra grönsakerna i grytan.
- Strö kryddblandningen över allt. Klicka ut smöret i små skivor över allt.
- Kör i slow cooker 6-8 timmar på low, eller i gjutjärnsgryta i ugn 1½-2 timmar på 160C.