Krämig kycklingpanna med dragon, senap och vitlök. Passar att serveras med ris. Enkel vardagsmat som smakar lyxigt!
Ingredienser (4 portioner):
- 800 g kycklingfilé
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl grädde
- 3 msk dragon, torkad
- 2 msk kycklingfond
- 2 msk dijonsenap
- Salt och peppar
Gör så här:
- Hacka lök och pressa vitlök och lägg dem åt sidan.
- Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
- Stek kycklingen i en het stekpanna så den får fin färg, ca 5 minuter. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
- OBS! Kycklingen ska bli tillagad i det här steget.
- Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
- Tillsätt vin, crème fraiche, grädde, dragon, fond och senap. Vispa så att allt blandas väl.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.