Kronärtskockspuré

Lätt, syrlig och fräsch kräm eller puré som kan användas som ett såsliknande tillbehör till exempelvis grillat, eller som en dippsås.

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • Ev. spiskummin
  • Ev. rökt paprikapulver
  • Ev. italiensk salladskrydda
  • Ev. honung

Gör så här:

  1. Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag. Tryck på dem så att så mycket vätska som möjligt rinner av.
  2. Mixa skockorna tillsammans med vitlök, citronskal, citronjuice, olja, salt och peppar med stavmixer eller i en liten matberedare till en slät kräm.
  3. Smaka av, tillsätt fler kryddor eller mer olja och mixa igen.