Enkel och god äppelkaka. Kan med fördel frysas in och tinas när det blir dags för fika! God såväl i rumstemperatur som varm.
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 3 dl socker (samt socker att strö över)
- 3 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- Kanel
- Smör
- 4-8 äpplen (beroende på storlek)
Gör så här:
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
- Vispa ihop ägg och socker till en tjock och pösig smet.
- Häll mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölk. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
- Skala och klyfta äpplena ganska tunt.
- Häll smeten i en smord (och bröad) långpanna.
- Du kan lägga bakplåtspapper i den innan du smörjer så blir det lättare att hantera kakan om du fryser in den i flera lager.
- Sprid ut äppelbitarna ovanpå kakan och tryck till dem lite.
- Strö lite kanel och socker över kakan efter behag.
- Grädda ca 25 minuter i 200C varm ugn.
- Låt kakan svalna av och skär den sedan i rutor.
- Serveras till kaffe eller som dessert med vaniljsås eller glass.