En god korvgryta som är enkel att laga. Passar perfekt till ris eller andra gryn.
Ingredienser (4 portioner):
- 300 g chorizo (eller annan kryddkorv)
- 140 g tärnat bacon
- 400 g kidneybönor
- 1 gul lök
- 2 röda paprikor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 dl crème fraiche
- Salt och peppar
- ev. 340 g majs
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Skiva korven.
- Fräs lök och paprika i oljan tillsammans med spiskummin och tomatpuré i en stor gryta. Ta upp och lägg på en tallrik.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av.
- Stek baconet och korven i grytan. Tillsätt grönsakerna, bönorna, krossade tomater och vatten. Låt koka ihop i ca. 10 min.
- Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
- Tillsätt ev. majs och blanda ned i grytan.
- Servera korvgrytan med ris eller annat gryn och en klick crème fraiche.