Man kan använda annan korv än falukorv. Rätten kan också göras med kyckling. Skillnaderna blir då att kycklingen skärs i bitar och bryns med löken i stekpannan i 5-10 minuter, samt att allt ska sjuda lite längre, ca 10-15 minuter.
Ingredienser (6 portioner):
- 800 g falukorv
- 2 gula lökar
- 1 dl tomatpuré
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- (0,5 dl chilisås)
- (2 tsk senap)
- Salt och peppar
Gör så här:
- Snitta och ta bort korvskinnet. Skär korven i stavar som är 0,5-1 cm breda.
- Skala och hacka löken. Bryn korv och lök i smör i en stekpanna.
- Tillsätt tomatpuré (samt chilisås och senap om du väljer att ha med dem).
- Späd med grädde och låt sjuda ca 5 min.
- Smaka av med salt och peppar.