En lättlagad och god kikärtsgryta. Tillsätt bitar av kyckling, kött, fisk eller bacon så är grytan komplett och nyttig! Passar bra att servera med ris.
Ingredienser (4 portioner):
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära, riven
- 2 msk curry
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 tsk sambal oelek eller chili
- 1 st buljongtärning
- 5 dl svarta bönor, kokta
- 100 g grönkål, färsk eller fryst (tina grönkålen om du använder fryst)
- 4 dl krossade tomater
- 2 dl kokosmjölk
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ingefäran fint.
- Stek i en stor panna på medelvärme i lite olja tills löken mjuknat, ca 3-5 min.
- Häll i curry, tomatpuré, sambal/chili och buljong. Fräs tillsammans med löken i ytterligare några minuter.
- Grovhacka grönkålen om den inte redan är i mindre bitar. Blanda i bönor och grönkål i pannan och stek ett par minuter innan du häller i de krossade tomaterna och kokosmjölken.
- Låt småputtra i ca 10-15 min.
- Smaka av med salt och svartpeppar.