Varm soppa.
Ingredienser (8 portioner till förrätt, 4 portioner till varmrätt):
- 500 g hackad grönkål
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 ¼ liter fläskbuljong eller skinkspad
- Går även bra att laga på kalvfond.
- Ev. salt
Gör så här:
- Om du använder djupfryst grönkål, smula den i plastpåsen innan den tinat upp. Om du använder färsk grönkål, förväll den ca 20 minuter i saltat vatten och finhacka den sedan.
- Skala och finhacka löken. Fräs den i olja och lägg därefter ner grönkålen. Lägg över i en gryta.
- Häll på buljongen och koka upp. Låt koka i ca 4 minuter. Smaka av, eventuellt kan lite salt behövas om du använder buljong. Skinkspad eller fläskbuljong från rimmad fläsklägg brukar vara nog salt i sig. Servera soppan het.