Grönkålssoppa

Varm soppa.

Ingredienser (8 portioner till förrätt, 4 portioner till varmrätt):

  • 500 g hackad grönkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 ¼ liter fläskbuljong eller skinkspad
    • Går även bra att laga på kalvfond.
  • Ev. salt

Gör så här:

  1. Om du använder djupfryst grönkål, smula den i plastpåsen innan den tinat upp. Om du använder färsk grönkål, förväll den ca 20 minuter i saltat vatten och finhacka den sedan.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja och lägg därefter ner grönkålen. Lägg över i en gryta.
  3. Häll på buljongen och koka upp. Låt koka i ca 4 minuter. Smaka av, eventuellt kan lite salt behövas om du använder buljong. Skinkspad eller fläskbuljong från rimmad fläsklägg brukar vara nog salt i sig. Servera soppan het.