Grönkålschips

Gott tilltugg eller ett grönsakstillbehör på buffén.

Ingredienser (4 portioner):

  • Ca 400 g grönkål
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 krm salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • Variationsförslag:
    • Strö vitlökspulver över kålen tillsammans med övriga kryddor.
    • Smaksätt olivoljan med 1 tsk sambal oelek och 1 msk riven ingefära.

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150C.
  2. Repa bladen från den tjocka bladnerven och skär ner i mindre bitar. De kommer att krympa lite i ugnen.
  3. Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och strö över salt och peppar. Vänd runt bladen så att det kommer olja och kryddor överallt.
  4. Fördela bladen jämnt över plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter så att de blir frasiga. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.
    • Tillagningstiden kan variera på kålsorten och ugnen. För att undvika att kålen bränns rekommenderas att man övervakar tillagningen efter halva tiden.