Gott tilltugg eller ett grönsakstillbehör på buffén.
Ingredienser (4 portioner):
- Ca 400 g grönkål
- 1/2 dl olivolja
- 3 krm salt
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- Variationsförslag:
- Strö vitlökspulver över kålen tillsammans med övriga kryddor.
- Smaksätt olivoljan med 1 tsk sambal oelek och 1 msk riven ingefära.
Gör så här:
- Värm ugnen till 150C.
- Repa bladen från den tjocka bladnerven och skär ner i mindre bitar. De kommer att krympa lite i ugnen.
- Lägg grönkålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och strö över salt och peppar. Vänd runt bladen så att det kommer olja och kryddor överallt.
- Fördela bladen jämnt över plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter så att de blir frasiga. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.
- Tillagningstiden kan variera på kålsorten och ugnen. För att undvika att kålen bränns rekommenderas att man övervakar tillagningen efter halva tiden.