Samla ihop kycklingklubbor, kycklinglår och kycklingvingar och stek alla tillsammans i långpanna eller på galler.
Ingredienser:
- Kycklingklubbor, kycklinglår och/eller kycklingvingar (gärna med skinn)
- Rub (med salt, annars tillsätt det)
- Man kan använda marinad, men det behövs inte för kycklingdelarna steks bra utan olja också, samt för att olja gör att det blir mer stänk att städa upp i ugnen.
Gör så här:
- Lägg kycklingdelarna i långpanna eller på galler (med form under som fångar upp allt dropp) med skinnsidan uppåt.
- Om du använder skinnfria delar, smörj dem med lite olja runtom. Använd inte för mycket olja, för då skvätter det i ugnen.
- Gnid in en rub på kycklingarna.
- Stek i ugn på 225C över- och undervärme. Vakta mot slutet av tillagningstiden och ta ut ur ugnen om det håller på att bli bränt.
- Färska: (30-)35-45 minuter
- Frysta: 50-60 minuter