Fudge

Fudge påminner mycket om kola men är mjukare och grynigare i konsistensen. Innehåller också mjölkchoklad, till skillnad från kola.

Ingredienser (ca 50 st):

  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 100 g mjölkchoklad eller vit choklad

Gör så här:

  1. Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smultit.
  2. Koka utan lock på medelvärme tills smeten har en temperatur på 123°C (och klarar kulprovet). Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  3. Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smultit.
  4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20×30 cm. Låt svalna. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.