Fräst spenat

Gott och grönt tillbehör till t.ex. fisk, pasta eller andra italienska rätter.

Ingredienser:

  • Med fryst spenat:
    • 100 g smör
    • 400 g fryst bladspenat
  • Med färsk spenat:
    • Någon msk olivolja
    • 300 g färsk spenat
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ev. 1 st schalottenlök, tunt skivad
  • Ev. 1-2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • Ev. 100 g parmesan, riven

Gör så här:

  1. Spenat:
    1. Fryst:
      1. Smält smöret i en stor stekpanna
      2. Tillsätt den frysta spenaten och fräs ca 3 minuter.
    2. Färsk:
      1. Häll olivolja i en stor stekpanna och hetta upp till hög värme.
      2. Tillsätt den färska spenaten och fräs ca 1 minut.
  2. Vänd ner lök, vitlök och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp spenaten på ett fat och strö över den parmesanosten.