Enkla och snabblagade biffar med frasig yta. Utmärkta med tillbehör som potatismos eller som en fiskburgare.
Ingredienser:
- 400 g benfri filé av valfri fisk (färsk, tinad eller konserverad), mald eller hackad till en grov färs (kan göras i matberedare)
- 2 ägg
- Alternativ: bara 1 ägg om man även tillsätter 1 dl majonnäs, crème fraiche eller yoghurt.
- 1 dl ströbröd (tillsätt mer om smeten är för lös)
- Alternativ: 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svart-, vit- eller cayennepeppar
- Ev. 1 tsk dijonsenap
- Ev. 1 tsk citronjuice
- Ev. 1 tsk lökpulver
- Ev. 1 tsk vitlökspulver
Gör så här:
- Gör fiskfärsen genom att mosa konserverad fisk (brukar vara mjuk), hacka med kniv (tidskrävande), eller kör i matberedare med kniv (inte för länge så att smeten blir för slät).
- Blanda smeten och låt den vila 15 minuter.
- Forma smeten till biffar och stek i ca 3 minuter per sida i smör och olja i en het stekpanna tills båda sidorna har fått fin färg och biffen är tillagad rakt igenom.