Gott tillbehör till grillat.
Klassisk coleslaw med vitkål
Ingredienser:
- 300 g vitkål
- 100 g morot
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
- 2 dl majonnäs (eller ersätt hälften med yoghurt för en syrligare coleslaw med färre kalorier)
- 1 tsk dijonsenap
- Ev. 2 vitlöksklyftor, pressade
- Ev. ½ msk citronsaft (för avsmakning)
- Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Ansa och strimla vitkålen tunt och fint med kniv eller en mandolin.
- För en mer finfördelad coleslaw kan även vitkålen rivas på rivjärn.
- Skala och riv moroten på den grövsta delen på ett rivjärn.
- Lägg kålen i en skål och massera in salt och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter.
- Krama ur kålen ordentligt, lägg i en skål och blanda med riven morot, majonnäs och dijon.
- Smaka av med citron och svartpeppar, kanske även lite mer salt.