Ingredienser:
- Tryffelbas:
- 300 g mjölkchoklad
- 300 g mörk choklad 60 %
- 200 g grädde
- 40 g honung
- 80 g smör
- Smaksättning:
- 80 g alkohol (efter eget val, t.ex. rom, whisky)
- Övrig smaksättning (efter tycke), t.ex.
- Finrivet apelsinskal från 1-2 apelsiner
- Ev. choklad, att doppa i
Gör så här:
- Hacka båda chokladsorterna fint.
- Koka upp grädde och honung.
- Häll den kokande grädden över chokladen och mixa slätt.
- Lägg i smöret och mixa ytterligare.
- Smaksätt med alkohol eller något annat du tycker om.
- Låt ganachen stelna (går snabbare i kylen, ännu snabbare i frysen).
- Forma tryfflarna, t.ex. med hjälp av sked eller kulsked.
- Rulla ev. tryfflarna i t.ex. kakao eller florsocker, eller doppa eventuellt i choklad.