Lätt, syrlig och fräsch kräm eller puré som kan användas som ett såsliknande tillbehör till exempelvis grillat, eller som en dippsås.
Ingredienser (8 bufféportioner):
- 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1/2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
- Ev. spiskummin
- Ev. rökt paprikapulver
- Ev. italiensk salladskrydda
- Ev. honung
Gör så här:
- Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag. Tryck på dem så att så mycket vätska som möjligt rinner av.
- Mixa skockorna tillsammans med vitlök, citronskal, citronjuice, olja, salt och peppar med stavmixer eller i en liten matberedare till en slät kräm.
- Smaka av, tillsätt fler kryddor eller mer olja och mixa igen.