Fiskbiffar – enkla biffar av valfri fiskfilé

Enkla och snabblagade biffar med frasig yta. Utmärkta med tillbehör som potatismos eller som en fiskburgare.

Ingredienser:

  • 400 g benfri filé av valfri fisk (färsk, tinad eller konserverad), mald eller hackad till en grov färs (kan göras i matberedare)
  • 2 ägg
    • Alternativ: bara 1 ägg om man även tillsätter 1 dl majonnäs, crème fraiche eller yoghurt.
  • 1 dl ströbröd (tillsätt mer om smeten är för lös)
    • Alternativ: 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svart-, vit- eller cayennepeppar
  • Ev. 1 tsk dijonsenap
  • Ev. 1 tsk citronjuice
  • Ev. 1 tsk lökpulver
  • Ev. 1 tsk vitlökspulver

Gör så här:

  1. Gör fiskfärsen genom att mosa konserverad fisk (brukar vara mjuk), hacka med kniv (tidskrävande), eller kör i matberedare med kniv (inte för länge så att smeten blir för slät).
  2. Blanda smeten och låt den vila 15 minuter.
  3. Forma smeten till biffar och stek i ca 3 minuter per sida i smör och olja i en het stekpanna tills båda sidorna har fått fin färg och biffen är tillagad rakt igenom.
Fiskbiff gjord av hackad färska lax.