Ingredienser (ca 12 bitar):
- Botten:
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 100 g finhackade hasselnötter
- 1 1/2 msk kakao
- Fyllning:
- 3-4 dl vispgrädde
- 1-2 burkar konserverade mandariner
- Garnering:
- Smält choklad.
- Ev. mynta
- Ev. florsocker
- Ev. mandarinklyftor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°C.
- Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Tillsätt kakao. Blanda försiktigt ner de hackade nötterna.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 12 bitar).
- Grädda marängen mitt i ugnen i 60-75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
- Fyllning: vispa grädden hårt. Blanda med väl avrunna mandariner.
- Dela marängen i två lika stora delar. Bred fyllningen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
- Garnering: smält choklad och ringla detta över ovansidan. Lägg ev. också på några ytterligare mandarinklyftor. Avsluta med att strö över lite mynta och lite florsocker.