En fantastisk vardagsrätt som går snabbt att laga trots att den kan göras i stor mängd för att mätta många. Om man får till den riktigt bra passar den också som bjudmat. Det går bra att välja andra smakrika men mindre heta korvar om barn ska äta rätten.
Ingredienser (4 portioner):
- 4 portioner pasta, t.ex. tagliatelle/fettucine
- 3 korvar (ca 300 g; förslagsvis chorizo eller bratwurst), slantade
- 2 gula lökar, hackade
- 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
- 1/2 dl grädde
- Ev. koncentrerad fond (kyckling-/kalv-/ox-)
- Ev. salt
- Ev. svartpeppar
- Oregano
- Basilika
- Ev. tabasco/chilipulver
Gör så här:
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
- Skär korven i slantar. Hacka löken.
- Stek löken mjuk och lägg åt sidan. Bryn korven.
- Lägg tillbaka löken och häll på krossade tomater. Låt puttra ca 5 minuter.
- Smaka av med fond, salt, peppar, oregano, basilika. Om mer hetta önskas kan man tillsätta tabasco/chilipulver.
- Häll av pastavattnet men spara 1 dl. Lägg pastan i en skål, alternativt i stekpannan om den är tillräckligt stor. Häll på det sparade pastavattnet och rör om.