Ingredienser (6 portioner):
- 3 gula lökar
- 500 g nötfärs
- Färsk eller torkad chili (efter smak, förslagsvis 2 röda)
- 1 paprika
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 ½ msk soja
- 1 ½ st burk hela tomater (à 400 g)
- 2(-3) st burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
- Eller laga vita bönor i tomatsås själv (se separat recept här).
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Hacka även paprikan. Bryn färsen i en gryta tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund så den blir genomskinlig och ev. lite brynt.
- Tillsätt chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
- Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop (utan lock) tills röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto mustigare chili con carne.
- Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Till servering:
- Servera rätten rykande het med tillbehören (nachos, bröd eller ris) och ev. en sallad.