En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Serveras med ris eller pasta.
Ingredienser (4 portioner):
- 600-800 g kycklingfilé, strimlad
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade eller skivade
- 2 dl crème fraiche
- Salt och peppar
- 3 dl kycklingbuljong
- Smaksättning (välj en eller gör din egen):
- Variant med soltorkade tomater och dragon:
- 1 burk soltorkade tomater (à 200 g), fint strimlade
- 1 msk dragon, torkad
- Ev. en skvätt vitt vin (ersätter lite av buljongen)
- Variant med kronärtskockshjärtan:
- 1 burk kronärtskockshjärtan
- 1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g), fint strimlade
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 1 msk färsk dragon, hackad
- Variant med bacon och timjan:
- 1 paket bacon (à 140 g), fint strimlad – stek den innan och ställ åt sidan på hushållspapper
- 1 msk timjan, torkad
- Ev. 1 msk dijonsenap
- Variant med soltorkade tomater och dragon:
Gör så här:
- Strimla kycklingen.
- Bryn kycklingen i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen, pressa i vitlöken och andra ingredienser som ska rostas någon minut.
- Tillsätt buljong och rör ner crème fraichen.
- Tillsätt valfria övriga ingredienser och låt sjuda 5 minuter.
- Smaka av.
- Klart!