Mördegspaj med äggstanning.
Ingredienser:
- 350 gram kycklingkött (300 gram tillagat)
- 10 små champinjoner (150 g)
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- Ca 75 g bacon
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Tillagning:
- (Gör pajskal och äggstanning enligt grundrecept.)
- Plocka bort köttet på kycklingen och skär i små tärningar.
- Skär bacon i strimlor.
- Dela champinjonerna, tärna paprikan, grovhacka rödlöken.
- Stek kycklingköttet med löken och paprikan några minuter under omrörning. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan.
- Stek baconet och ta upp det ur stekpannan.
- Stek svamp sist, låt vätskan koka bort nästan helt.
- Lägg tillbaka allt i stekpannan, tillsätt grädden och koka upp.
- Lägg den varma fyllningen i pajskalet och sprid ut den jämnt.
- Häll över äggstanningen.
- Sänk värmen till 175 grader vanlig ugn.
- Grädda kycklingpajen i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat – grädda annars några minuter till.