Gott och grönt tillbehör till t.ex. fisk, pasta eller andra italienska rätter.
Ingredienser:
- Med fryst spenat:
- 100 g smör
- 400 g fryst bladspenat
- Med färsk spenat:
- Någon msk olivolja
- 300 g färsk spenat
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- Ev. 1 st schalottenlök, tunt skivad
- Ev. 1-2 st vitlöksklyftor, finhackad
- Ev. 100 g parmesan, riven
Gör så här:
- Spenat:
- Fryst:
- Smält smöret i en stor stekpanna
- Tillsätt den frysta spenaten och fräs ca 3 minuter.
- Färsk:
- Häll olivolja i en stor stekpanna och hetta upp till hög värme.
- Tillsätt den färska spenaten och fräs ca 1 minut.
- Fryst:
- Vänd ner lök, vitlök och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp spenaten på ett fat och strö över den parmesanosten.