Lämpliga kryddor:
- Vitpeppar
- Cayennepeppar
- Citron
Kolhydratkälla till fisk:
- Kokt potatis, gärna färskpotatis eller delikatesspotatis
- Potatismos
- Pressad potatis
- Kokt ris
- Tagliatelle
Sås till fisk:
- Remouladsås
- Romsås
- Dillsås
- Örtagårdssås
- Vitvinssås
- Saffranssås
- Kräftsås
- Hummersås
- Skaldjurssås med räkor
Grönt och garnering:
- Gröna ärtor, eller andra kokta grönsaker (t.ex. morot, blomkål)
- Fräst spenat
- Grönsallad med körsbärstomater
- Rucolasallad
- Primörer
- Hackad gräslök, färsk dill eller persilja
- Purjolök
Särskilda rätter:
- Fiskpaté kan serveras i skivor ljummen eller kall på buffé (inklusive midsommar, påsk, julbord) eller i små bitar på toast till förrätt eller tilltugg.
- Fiskterrin passar till huvudrätt och middag (varm eller kall, med varm eller kall sås) men också som förrätt eller på buffé (kall).